Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Big Buddha

torstai 28. huhtikuuta 2011

Big Buddha

Tiistaina tehtiin Tuomaksen kanssa turistikierros Phuketin isolle Buddhalle. Ajomatkaa täältä Patongista tuli varmaan noin15-20 kilometriä, joten pyllyt oli aika hellinä kun löydettiin vihdoin vuorelle, jossa Big Buddha istuu. Aika vaikuttava näky tuo sinänsä on, sillä 60 miljoonalla bahtilla (vuoden 2008 Lonely Planetin mukaan) on saatu rakennettua niin iso patsas, että se näkyy lähes puoleen saaresta. Rakennustyöt oli patsaalla kuitenkin edelleen käynnissä ja niitä olisi saanut tukea erilaisilla lahjoituksilla tai ostamalla pienen laatan. Lattaan voi kirjoittaa  esimerkiksi pienen rukouksen ja ennen pitkää se kiinnitetään patsaaseen. Aika kiva idea mun mielestä!


Me päätimme kuitenkin sijoittaa 200 bahtia pieneen suloiseen tuulikelloon, johon sai myös kirjoittaa ja, joka ripustettiin patsaalle vieviin portaiden katokseen. Kelloja oli jo satoja, mutta onnistuimme löytämään omallemme vielä tyhjän kolon. Olisin halunnut ostaa samanlaisen kotiin vietäväksikin, mutta eipä siinä juuri järkeä olisi ollut.


Ylhäällä patsaalla oli myös suuri kumiseva gongi (en tiedä suomalaista nimitystä). Jos gongin saa soimaan, se ilmeisesti tuottaa onnea. Meille oli Jani paljastanut tuon kellon soiton salat, joten sen soittaminen ei ollut kovin vaikeaa :)


Näkymät ylhäältä oli mahtavat, joten ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Kotiin päin tullessa pysähdyttiin vielä cokiksille rinteellä sijaitsevaan ravintolaan, jossa sai hyvän palvelun lisäksi nauttia upeista maisemista.

Tunnisteet: , ,

6 kommenttia:

29. huhtikuuta 2011 klo 11.32 , Blogger mitsu☆ kirjoitti...

Tuli tässä mieleen että minkälaisilla viisumeilla ootte siellä Thaikuissa nyt pyörineet? Hommasitte varmaan etukäteen jonkun pidemmän vai? Ootteko joutunu tekemään visaruneja/hakemaan lisäaikaa immigrationista?

 
29. huhtikuuta 2011 klo 11.55 , Blogger Tuomas kirjoitti...

Juu, tosiaan me otettiin 3kk turistiviisumi ennakkoon joka olisi pitänyt kerran leimata 2kk jälkeen lähetystössä, mutta me ehdittiin sitä ennen käymään Malesiassa, joten ei tarvinnut leimata. Haettiin sitten Kuala Lumpurissa uudet 3kk viisumit koska ne vielä sai ilmaiseksi, eikä tarvittu kun hakupaperit (löytyy täältä, mikäli haet suomesta: http://www2.thaiembassy.fi/images/stories/docs/forms/visa_application_form.pdf) ja kuvat (2 kpl passikuvia, ei väri). Suomessa hakuun tarvitaan vielä kopio tilitiedoista, matkalipusta ja passi, jonka voi pistää postiin omalla vastuulla :) Viisumi hommat on tehty hankaliks vaan sen taki et byrokraatit saa tuntea itsensä tärkeäksi siellä konttorissansa pyöritellen turhia dokumentteja turhista syistä. Ymmärtäiin et viiumi pitöi hakea mikäli on aiempaa rikkollista taustaa tms. muuten sen aivan yhtä tyhjän kanssa... sori kirjotus virheet mut pitöö mennä enkä ehtinyt oikolukea tekstiä :P

 
29. huhtikuuta 2011 klo 12.36 , Blogger mitsu☆ kirjoitti...

Oukei. Suunnitteilla olis miehen kanssa lähteä Taolle muutamaks kuukaudeks joten meillä varmaan menee se ihan ton 3kk visan piikkiin, joka haetaan etukäteen Suomesta. Niin ja se tosiaan piti käydä jossain vaiheessa uudelleen leimaamassa lähetystössä?

Viimeaikoina on vaan ruvennu tulee tota reppureissareiden kyykyttämistä jos lähtee reissuun ilman viisumia eikä oo esimerkiksi paluulentoa tai lentoa pois maasta näyttää kuukauden sisällä saapumisesta; ihmisiä ei oo päästetty Helsinki-Vantaalla koneeseen yms - vaikka Thaimaan päässä niitä virkailijoita ei vois vähempää kiinnostaa (paitsi sit pois lähtiessä, viime vuonna mulla oli vähän säätöä viisumin kanssa ja maksoin sit 3000b sakkoa kun leimasin itseni ulos maasta..) :)

 
29. huhtikuuta 2011 klo 15.16 , Blogger Tuomas kirjoitti...

Joo, toi on totta suomen päässä ne kysäs et kai meillä on viisumit ja sit Saksassa Tegelissä ne meiltä vasta niitä halus nähdä... eli aina kun ei ole paluulentoa niin ehdottomasti viisumi jos thaikkulaan aikoo tulla...

Se pitää tosiaan leimata lähimmässä lähetystössä eli sillon varmaan Ko samuilla ja se maksaa sellasen 1980 bahtia mikäli on foorumin hintoihin uskominen. Syy tähän on ilmeisesti se kun se 3kk visa on mutli entry ja ainoastaan 60 pv voimassa ensimmäisestä entrystä. Eli jos oot yli 2kk niin kandee käydä samuilla leimaamassa visa. Siihen tarviit mukaan 2 passikuvaa, jatkohakemus lomakkeen, jonka löydät samasta mestasta kun hakemus lomakkeen sekä sit valokupion visasta ja valokopioin passin kuvaosasta, jotka kandee ottaa talteen ennen kun lähtee reissulle... :) Toivottavasti näistä oli apua.

 
29. huhtikuuta 2011 klo 15.30 , Blogger mitsu☆ kirjoitti...

Voi ei, mulla on just sieltä Samuin immigrationista niin huonoja kokemuksia et lupasin itelleni etten mee sinne enää ikinä! Sieltä ne mun viisumisotkut just tulikin :D Mut tilanteeseen ehkä vaikutti Laosista hankittu vatsatauti, 12h matkustamista BKK-Samui ja nälkäsenä ja janosena immigrationiin meno suoraan lautalta ja nää kaikki yhdistettynä Thaimaan viisumibyrokratiaan, ens kerralla meen paremmalla ajalla ;P

Mutjoo, kiitos informaatiosta :-)

 
29. huhtikuuta 2011 klo 16.00 , Blogger Tuomas kirjoitti...

kuulostaa perus setiltä toi sun matka sekoilu, no jos pidät vajarit hallussa ja nukut hyvin niin sul ei mee hermot kun pari kertaa niiden byrokraattien kanssa... Jos tulee viel jotain niin kysy ihmeessä!
Eipä mitään, palaillaan ;)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu