Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Matka lähestyy...

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Matka lähestyy...

Terve!

Hetki on aikaa kun viimeksi ollaan tänne tilannetta päivitetty, mutta eiköhän tämä tästä.
Matka lähestyy jo kovaa vauhtia! Tuntuu kuin siitä olis vasta muutama hassu hetki kun alettiin puhumaan ajatuksesta, että lähdettäis reissaamaan...

Niin oltiin tossa Empun kanssa Helsingissä kun huomattiin että Airasia.comilla oli taas tarjouksia, mutta Empulla ei ollut passia mukana, niin ei sitten saatu niitä lippuja tilattua Kuala Lumpuriin sillon...
Tästä meni sitten pari päivää ja päästiin himaan, niin eiköhän ne pirun tarjousliput oltu myyty loppuun >:/
No se siitä.. seuraavaksi käydään läpi vähän malariaa ja sitä, kuinka tarpeellinen lääkitys se oikeastaan onkaan meidän reissulla.


Malaria kartta. Laatinut: Tuomas Lindroos  - lähde

Malariaa vastaan on useita ehkäisytapoja, ja niistä varmasti toimivin on doksisykliini lääke. Hyttyverkko sekä OFF toimivat kanssa, mutta meikäläisten säkällä se pikku itikka pääsee verkosta läpi ja potee anosmiaa.

Eli juurikin niistä maistahan sitä malariaa löytyy, joihin olemme menossa. Lääkäri kehottikin meitä matkustamaan siten, että kävisimme ensin läpi maat jossa Plasmodium-alkueläimen aiheuttamaa kuumetautia löytyy (katso karttaa), jotka ovat siis Indonesia, Thaimaa, Laos, Vietnam, Kambodza, Borneo. Suurin syy lääkärin pyyntöö johtui lääkkeen hiukan v-mäisestä annostelusta, joka menee seuraavasti:
Annostus kerran päivässä. Lääkitys aloitetaan 1 vrk ennen malaria alueelle saapumista, sitä käytetään koko oleskelun ajan ja jatketaan 4 viikkoa malaria-alueelta poistumisen jälkeen. Lääke suositellaan otettavaksi ilta-aterian yhteydessä runsaan nesteen kera.


Haittavaikutukset: voi esiintyä lieviä vatsavaivoja (pahoinvointi, oksentelu, ripuli), huimausta, päänsärkyä, ihottumaa. Dioksisyksiili voi herkistää auringonvalolle. 


Lähde: Malaria ehkäisy - dioksisykliini - lehtinen


Hiukanhan tämä informaatio polki miestä maahan, mutta valitsen mieluummin lääkkeen aiheuttaman mahdollisen sivuvaikutuksen kun jonkun perkeleen parasiitin aiheuttaman nestehukan.

Muistakaa kommentoida ja antaa vinkkejä! 


Saatiin juuri hyvä neuvo yhdeltä kaverilta, kun kerrottiin että ollaan lähdössä pidemmälle matkalla. Elikkäs kannattaa skannata passista ja kaikista matkustusasiakirjoista (viisumit ym.) kopiokappale sähköpostiin, jotta jos sattuu varas käymään, niin kaikki on sähköisesti tallessa.  Mun mielestä erittäin hyvä vinkki!!

Eipä mulla muuta, sori kirjoitusvirheistä, niitä kuitenkin tulee :P

Tunnisteet: , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu