Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Rokotuksia

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Rokotuksia

Okei, jänistin rokotukset vaikka niin uhosin! Rohkaistuin kuitenkin tänään kun Tuomaksen kanssa sovittiin, että mennään yhdessä. Jännitys oli kuitenkin turha, kun ei tarvinnutkaan ottaa vielä yhtään rokotusta. Mentiin aamulla rokotuskeskukseen ja lääkäri kirjoitti meille reseptit kaikkia rokotuksia varten kun oltiin ensin kerrottu meidän reissusuunnitelmasta. Lääkäri selvästi tykkäsi Tuomaksesta enemmän kun sillä oli rokotustodistus mukana ja se muisti kaikki otetut rokotuksensa!

Rokotuksia, joita joudumme ottamaan:
  • Japanin aivotulehdus
  • Hepatiitti A ja B
  • Lavantauti
  • Kolera
No pain, no game, rokotukset ovat yksi osa retkeilijän kärsimyksiä.


Japanin aivotulehdus on ihan sairaan kallis, mutta tulemme matkustamaan alueilla joissa ko. tautia on, joten emme ota riskiä vaan rokotteen. Rokotteita on kaksi ja ne pitää ottaa noin kuukauden välillä toisistaan. Tällä hetkellä rokotteen vaikutusajasta ei ole tarkkaa tietoa, mutta lääkäri kertoi, että vanhempi vaikutti noin 3 vuotta, joten niin pitäisi tämänkin. Rokotteen nimi on Ixiaro.

Twinrix on hepatiitti A:ta ja B:tä vastaan. Hepatiittia löytyy kaikkialta, joten tämä on hyvä olla. Rokotteita on yhteensä kolme, joista kaksi ensimmäistä pitää ottaa noin kuukauden päivät toisistaan ja viimeinen noin puolivuotta ensimmäisestä rokotteesta. Tuomas oli ottanut jo kaksi rokotusta aiemmin, joten hänellä on vain enään vahvistava rokote ottamatta. Mun tapaus on hiukan poikkeava johtuen siitä, että tulemme olemaan matkalla yli 6kk (jolloin pitäisi ottaa viimeinen Twinrix rokotteesta). Lääkäri ehdotti, että ottaisin kaikki kolme rokotetta kolmen viikon sisällä, jolloin mun ei tarvitse ottaa vahvistavaa rokotetta kun olemme matkalla, koska rokotusten vaikutus on silloin 12kk.

Lavantautia löytyy Kaakkois-Aasiasta jonne meidänkin polut vievät, joten tämäkin rokote on must. Lavantaudin oireita ovat pitkä ja korkea kuume sekä ripuli tai ummetus. Rokotuksia on vain yksi ja hinta on ihan kohtuullinen jos vertaa siihen, mitä voi saada jos ei rokotusta ota. Rokotteena tulemme ottamaan Typherixiä.

Kolera on bakteerin aiheuttama suolistotauti. Bakteerin voi saada kun viettää paljon aikaa alueilla jossa on puutteellinen hygienia, joten uskon, että tämäkin rokote on ihan hyvä meille. Kyseinen rokote "nautitaan" suunkautta..? Rokotteen nimi on Dukoral SBL.

Tämän tietopiikin jälkeen (pun intended) Emppu & Tumppu kuittaa...

Seuraavalla kerralla puhutaan vähän malariasta...

Tunnisteet: , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu