Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Matkakuumetta!

maanantai 16. elokuuta 2010

Matkakuumetta!

Tänään reissun lähtöön olisi oikeastaan tasan 5 kk, eikä meinata jaksaa enää odottaa! Tää blogin kirjoittaminen tuo matkan jotenkin lähemmäksi, joten tullaan varmaan päivittelemään tätä aika ahkerasti nyt ennen reissuun lähtöäkin! Blogi tulee olemaan meille kiva muisto sitten jälkeenpäin koko matkan kulusta aina suunnitteluvaiheesta toteutumiseen saakka ja siksi päätettiinkin alkaa tätä jo nyt kirjoittamaan. Tietenkin tämä on varmasti myös hyvä paikka meidän perheille sekä kaikille ystäville ja tutuille seurata meidän suunnitelmia ja seikkailuja :). Toivomme myös kovasti, että tästä olisi hyötyä muille reppureissua suunnitteleville ainakin edes vähäsen!

Mistä kaikki alkoi...

Eli me molemmat olemme aikas kovia matkustaan ja yhdessä olon aikani ollaankin ehditty jo käymään aikas monessa reissussa! Kaikki taisi kuitenkin lähteä viime vuonna Taiwanin matkalla, kun ihastuttiin molemmat Aasiaan aivan täysin! Oli meillä aikaisemminkin ollut puhetta, että olisi hienoa lähteä ulkomaille töihin kun molemmat ollaan asuttu Englannissa ja tykättiin ulkomailla asumisesta (vaikka Tuomaksella ei ihan niin ruusuiset kokemukset ollutkaan kun mulla :))! Päädyttiin siis jo silloin sellaiseen suunnitelmaan, että valmistuttuani pakkaamme kimpsumme ja kampsumme, nostamme rahat tileiltä ja matkaamme kohti lämpimämpiä maita! Suuntanamme siis on Aasia ja aikaisemmassa postauksessa luetellut maat, päämääränä kuitenkin Australia, jossa olisi tarkoitus ansaita hieman  lisää rahaa, jotta kun koti-ikävä iskee, voimme palata Etelä-Amerikan ja Jenkkien läpi takaisin Suomeen. Paluusuunnitelmiahan meillä ei muuten vielä ole vaan reissussa olemme tosiaan niin kauan kuin viihdymme ja rahat riittävät! Aiomme siis sanoa vuokra-asuntomme irti ja myydä lähes kaiken omaisuuden pois ennen lähtöä, jotta saadaan mahdollisimman paljon matkarahaa :). Tervetuloa siis joulu-tammikuussa meidän Kuninkaankadun kotikirppikselle!

Mitä tähän mennessä ollaan saatu aikaan...

Ei oikeastaan mitään... Ei vais, kauheasti ollaan siis viime viikot suunniteltu reittiä, matkatavaroita ja kaikkea sitä mitä pitää tehdä ennen lähtöä. Varsinkin minä (Emppu) olen työpäivieni ratoksi vääntänyt matkabudjettia ja ottanut selvää kaikenmaailman viisumi ja muista maakohtaisista asioista! Meillä on kuulkaa niin hienot excel-hässäkät jo valmiina ettei ole tosikaan! Excelin avulla seurataan budjettia ja sieltä löytyy myös kaikkea hyödyllistä tietoa maista, kuten niiden valuutoista, viisumeista ja nähtävyyksistä. Ollaan käyty myös katsomassa rinkkoja ja muita matkatavaroita mitä pitäisi hankkia. Tuomas löysi itselleen tietenkin kaikista kalleimman rinkan ja nyt odotellaankin sitten palkkapäivää. Mun oli jotenkin vaikea näin lyhyenä löytää sopivaa, mutta Haglöfsillä oli aikas hyviä pikkusia rinkkoja mun pikkuiseen selkään :). Aion saada sellaisen porukoilta valmistujaislahjaksi, jotta säästän mun budjettia ;). Makuupussit jo ostettiinkin kun sellaiset tosi pikkuiset olivat alennuksessa puoleen hintaan! Fiilisteltiinkin jo matkaa kokeilemalla makuupusseja olohuoneen lattialla, maisema tosin oli hiukan masentava...
Lentoja ollaan myös jo katsottu, mutta ei olla vielä varattu! Löydettiin melko halvat lennot Stanstedin kautta Kuala Lumpuriin, joten jottei ne menis niin ne pitäis pian varata! Jännittää...

Mulla tuntuu nyt tätä juttua riittävän, mutta jottei tästä tulis nyt aivan liian pitkää niin jatkan tästä myöhemmin, kiitos ja hei!

Matkafiiliksissä, Emppu & Tumppi

P.S. Olis ihanaa jos blogistamme kiinnostuneet laittaisivat kommentteja ja kysymyksiä! Olis myös kiva jos lukijoista joku on käynyt maissa, joihin aiomme suunnata ja kertoisi vähän kokemuksia ja antaisi vinkkejä paikoista ja etenkin majoituksista!

Tunnisteet: , , ,

1 kommenttia:

16. elokuuta 2010 klo 17.20 , Blogger Joso kirjoitti...

Mä en voi lukee tätä teijän blogia.

A) Tuun aivan liian kateelliseks.
B) Mun oma reissukuume kohoaa niin korkeelle, etten pysty keskittyyn taas mihinkään muuhun kun lentojen katselemiseen.

I curse the day you came up with this whole idea!!! Ei vaan, keep it up, I'm so excited for you :) (Ja suunnittelen nyt ihan selkeesti jo tulevani teitä moikkaan jossain vaiheessa :D)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu